Ben je benieuwd naar wat de prijs is voor een gietvloer in de woonkamer? Dan kunnen wij je verder helpen.

Een gietvloer is een vloer die geen naden, groeven of scheuren heeft. De vloer kan veel verdragen en geeft een industriƫle look aan je interieur. De vloer is heel onderhoudsvriendelijk en is te verkrijgen in verschillende kleuren. Op die manier vind jij altijd de vloer die perfect bij je interieur past.

Gietvloer prijzen

Wat de exacte prijs is voor een vierkante meter kan niet gezegd worden. Wel kunnen we een prijsklasse geven waar de meeste gietvloeren in liggen. Dit komt omdat je minder betaald per vierkante meter als je een gietvloer laat aanleggen op een grote oppervlakte. Hoe meer oppervlakte, hoe goedkoper per vierkante meter. Daarbij heeft de kleur vaak ook een invloed op de prijs.

Een PU gietvloer, ook wel polyurethaan gietvloer genoemd, is de gietvloer die het meeste wordt aangelegd in woningen. De vloer is krasbestendig, waterafstotend en geluiddempend. Daarbij is de vloer brandwerend en goed te combineren met vloerverwarming. Niet zo gek dat deze vloer het meeste gekozen wordt. De PU gietvloer voelt zacht en warm aan. De prijs van deze vloer ligt tussen de 45 tot 65 euro per vierkante meter.

De epoxy gietvloer is steviger dan de PU gietvloer en wordt vooral gekozen wanneer er met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt of wanneer er veel zware machines verplaatst moeten worden. De vloer is niet te combineren met vloerverwarming. Deze vloer is dus iets minder geschikt voor woningen. De vloer ziet er dan ook esthetisch minder mooi uit in vergelijking met de PU gietvloer. Voor deze vloer betaal je 45 tot 72 euro per vierkante meter.

Je betaalt wel wat voor een gietvloer, maar het is een correcte prijs. Voor kwaliteit betaal je altijd wat meer. Als je het zo bekijkt, is de vloer nog redelijk goedkoop voor zoveel kwaliteit.

Pin It on Pinterest