Beton is een van die moderne materialen waar we al jarenlang vertrouwd mee zijn, zowel binnen als buiten ons huis komt het materiaal veelvuldig voor. Het is natuurlijk al veel langer in gebruik. Zo gebruikten de oude Romeinen het voor allerlei bouwkundige zaken. Dit gebruik hebben wij van hen geërfd. Was het vroeger echt nog een materiaal voor het exterieur van bijvoorbeeld een pand of brug, tegenwoordig zien we het ook steeds meer in design terug. Ook in de tuin speelt het een grote rol. We nemen het met je door in deze blog. 

Betontegels 

De tuin moet een goede basis hebben omdat je natuurlijk heel erg lang wilt doen met jou mooi ingerichte tuin. Wanneer je in 2022 je tuin wilt veranderen, dan raden we je zeker aan om te gaan voor betontegels. Deze blijven decennia mooi en zijn natuurlijk supersterk. Gebruik ze bijvoorbeeld voor je terrasvloer. 

Omdat er in de tuin nog wel eens gebarbecued wordt, is het verstandig om onder de barbecue en beschermende laag aan te brengen zodat de betontegels niet te vies worden. Een vetvlek op je betonvloer is niet zo mooi natuurlijk.

Stapelblokken van beton

Met stapelblokken kun je heel gemakkelijke verschillende secties in je tuin maken. Zo is het mogelijk om voor elk deel van je tuin een andere functie aan te wijzen. Bijvoorbeeld het terras, de bloemen, planten en het deel voor het tuinhuis. Zo krijg je een mooie overzichtelijke tuin waar een weloverdacht design uitspreekt. 

Tegenwoordig is de minimalistische stijl heel populair en het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen ervoor kiezen om een zentuin in te richten. Dit is een tuin waarin de materialen als bamboe, beton, grind en hout een grote rol spelen. Ook een vijver met vissen en leuke boeddhabeelden zijn vaak geziene elementen in een zentuin. 

Pin It on Pinterest