Wil jij een tuin met een rustige uitstraling? Een tuin waar je het liefste zo min mogelijk aan hoeft te doen? Dan is siergras écht iets voor jou.

Wat is siergras?

Siergrassen heten niet voor niets ‘siergrassen’, ze zijn namelijk supermooi en geven een echte zen uitstraling aan je tuin. Er zijn bovendien honderden soorten siergrassen, dus er is keuze genoeg! Je hebt ze in alle soorten en maten. Zo kun je kiezen uit laag siergras, maar ook uit siergras van maar liefst vele meters hoog! Ook is er de keuze tussen siergrassen die goed tegen de zon kunnen, of juist grassen die de voorkeur hebben aan schaduw. Je kunt ze zelfs in potten stoppen in plaats van direct in de grond. Zo kun je precies uitkiezen wat het beste siergras is voor jouw tuin.

Hoogtepunt in het najaar

Wat siergras zo speciaal maakt, is dat het in het najaar op z’n mooist is. Bij andere vaste planten is het juist meestal zo dat ze rond die tijd over hun hoogtepunt heen zijn. Bij siergrassen is dit dus absoluut niet het geval! Op die manier heb je dus altijd een plantsoort in je tuin staan die in de bloei is, waardoor je tuin te allen tijde mooi blijft.

Waarom is siergras zo rustgevend?

Siergras is zoals eerder genoemd erg rustgevend en zen. Als het waait bewegen ze namelijk mee met de wind en dit geeft een ruisend geluid. Door dit geluid hoef je dus geen extra watervalletje of beekje aan te leggen. Ook is het erg fijn om te weten dat siergrassen voor zichzelf zorgen, je hoeft er eigenlijk niks aan te doen. Zelfs in de winter staan ze er nog decoratief bij!

Bodembedekker

Verschillende soorten siergrassen zijn ook geschikt als bodembedekker zoals bijvoorbeeld Japans bloedgras. Bodembedekkende siergrassen staan erom bekend dat ze snel groeien. Een enorm voordeel bij deze grassen is dat je eigenlijk zowat geen onkruid meer ziet in je tuin! In het begin moeten de planten wel nog even volgroeien, dus dat vraagt wel nog wat meer onderhoud, maar na een jaartje hoef je je daar geen zorgen meer om te maken.

Pin It on Pinterest