Het beslissen over de aanschaf van zonnepanelen is misschien voor de ene groep moeilijk en voor de andere groep makkelijk. Aan de zonnepanelen zelf, zitten er zowel voor als nadelen aan vastgebonden. Door het lezen van deze interessante blog, wordt het nemen van een beslissing alleen maar makkelijker. Veel plezier en succes gewenst bij het kiezen en nemen van zonnepanelen!

Wat zijn de nadelen van zonnepanelen?

Bij de aanschaf van zonnepanelen zitten eenmaal voor- en nadelen aangebonden. Misschien ben je al overtuigd om deze dingen aan te schaffen. We behandelen eerst de nadelen en dan de voordelen. Tijd voor de nadelen.

Nadeel 1: prijs is hoog

De hoogte van de prijs is de grootste reden om niet een zonnepaneel aan te schaffen. Waarom de prijs zo hoog is, is afhankelijk van het omzetten van zonne-energie omzet in elektriciteit, het aantal  vierkante meter zonnepanelen wat je hebt gelegd op je huis en de levensduur van de gezette zonnepanelen. Weet waar je aan begint.

Nadeel 2: het teruglevertarief staat niet vast.

Over de aanschaf van zonnepanelen, moet je goed hebben nagedacht met je huisgenoten. Het is namelijk een groot bedrag die je in één keer moet uitgeven, het voelt als een klap in je gezicht.

Als je zonnepanelen neemt, lees dan heel goed wat de voorwaarden zijn. Zeker als het gaat over het onderwerp: teruglevertarief. Wanneer je niet tevreden bent over de zonnepanelen, is het verstandig om dat zo snel mogelijk te melden bij het installatie bedrijf.

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?
Meestal staat positiviteit altijd voorop en maar daar eindigen we dit keer mee. Het aanschaffen van zonnepanelen is makkelijk. Het eerste voordeel van deze apparaten is dat ze duurzaam zijn.

Naast de duurzame kant, zijn er ook andere voordelen die je verderop in de blog kunt lezen.

Voordeel 1: aantal zonnepanelen

Het eerste voordeel wanneer je voor zonnepanelen kiest is dat je veel geld bespaart. De zon is namelijk een energiebron die gratis energie weggeeft. Deze energie wordt als het ware, opgevangen en opgeslagen in de zonnepanelen. Een indirect gevolg is dat je een lagere energierekening krijgt.

Voordeel 2: terugverdienen van geld

Nog een voordeel is dat je je geld wat je hebt uitgegeven aan zonnepanelen, dat je het dat geld alweer binnen tien jaar in handen hebt. Uit een onderzoek blijkt dat zonnepanelen ongeveer 25 jaar meegaan en in 10 jaar tijd jij je geld terugverdiend. 25-10=15. De uitkomst van dit getal is het aantal jaar dat je gratis energie ontvangt. Kortom, zonnepanelen aanschaffen is nog niet zo’n heel gek idee.

Een zonnepaneel installateur is nog niet zo makkelijk te vinden. Niet als je voor de zonnepaneel installateur in Dokkum kiest. Zij staan voor kwaliteit en zorgen er uitermate voor dat de zonnepanelen op je dak terechtkomen.

Pin It on Pinterest