In je achtertuin wil je privacy hebben, zodat de buren niet zo maar in je tuin kunnen kijken. Je kunt dit op verschillende manieren aanpakken, maar de beste keuze is vaak een hekwerk. Een tuin kun je ook mooi opmaken met een hekwerk, maar deze moet wel eerst gekocht worden. Je hebt verschillende hekwerken en deze verschillen in maten, kleuren en vormen. Wanneer je een hekwerk gevonden hebt die aansluit op je wensen en behoefte, is het van belang dat je het hekwerk gaat plaatsen. Hekwerk plaatsen, hoe doe je dat? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen, zodat je er meer over te weten komt.

Zelf een hekwerk plaatsen

Het plaatsen van een hekwerk hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, echter denken veel mensen dat dit wel moeilijk is. Het is een klus die je bijna altijd met twee personen moet uitvoeren. Sommige hekwerken zijn namelijk behoorlijk zwaar en om deze in plaats te krijgen zijn er 2 personen nodig. Er zijn verschillende soorten hekwerken en deze worden allemaal anders geplaatst. 

Voordat je begint is het van belang dat je bepaalde gereedschappen aanschaft voor het hekwerk plaatsen. Je hebt onder andere een grondboor, palen, boormachine, waterpas en Rvs-schroeven nodig. Daarnaast is het belangrijk dat je voldoende ruimte vrijmaakt voor het hekwerk plaatsen. Het hekwerk heeft een bevestiging nodig en hiervoor zijn palen nodig. Hiervoor gebruik je de grondboor voor en in de gaten kun je de palen plaatsen. Aan deze palen worden schermsteunen toegepast, zodat het hekwerk blijft staan.

Onderhoud

Ook is het van belang dat je nadenkt over het onderhoud van het hekwerk. Je wilt natuurlijk dat het hek mooi blijft en is. Een hekwerk heeft vaak schoonmaakwerk nodig, zodat je er langer van kunt genieten. Door het hekwerk goed te behandelen en schoon te maken, voorkom je eventueel houtrot. Het is verstandig om het hout regelmatig te behandelen, anders is de kans groot dat het hekwerk gaat rotten. Dit is natuurlijk vervelend als je het hekwerk zelf hebt geplaatst, voer dit dus extra goed uit. Daarnaast helpt het ook tegen verkleuring en behoudt het hekwerk een mooie kleur.

Pin It on Pinterest