Het is erg fijn om in de zomer extra te kunnen relaxen, in het jaar 2022. Veel mensen gebruiken hier de tuin voor, omdat het de privé plek onder de zon is waar je met familie en vrienden kunt ontspannen. Toch zijn er ook andere tuinen die misschien wat meer voor het persoonlijk gebruik geschikt zijn, bijvoorbeeld de zentuin waar we het vandaag over gaan hebben. Het is een plek van rust en contemplatie. Je kunt er mediteren of gewoon een boek lezen. We nemen je in deze tekst met je door hoe jij een zentuin kunt inrichten. Wil je materialen als grind kopen voor je zentuin, dan moet je even kijken op https://www.zamsierbestrating.nl/.

De basis van een zentuin 

Wanneer we een zentuin gaan inrichten, is het erg belangrijk om te weten hoe je dit kunt doen. Het is belangrijk om vanuit het centrum te werken en zo de rest van de tuin vorm te geven. Dat centrum kan heel goed zijn een vijvertje. Aan de oever van de vijver zet je een boeddhabeeld. Ook zou je een brug kunnen plaatsen over het water. Al deze dingen hebben en praktische toepassingen, maar kunnen ook een zekere symboliek hebben.

We zien vaak in de zentuin het gebruik van grind. Wanneer je dit in patronen harkt, ben je in principe bezig met een bepaalde meditatieve handeling die ook in de zenkloosters in Japan gedaan wordt.

Wat kun je doen in de zentuin?

Een zentuin heeft natuurlijk een ander soort sfeer dan een mediterraanse of Latijns-Amerikaans ingerichte tuin. Het doel is totaal anders. Waarbij de eerste tuin echt bedoeld is als een soort van feesttuin met daarin een centrum, bijvoorbeeld het terras of een pergola, is het bij de zentuin een heel ander verhaal. Dan wil je daar kunnen mediteren en de dag overdenken, een conversatie voeren of een boek lezen. 

Kijk voor inspiratie online voor de verschillende voorbeelden.

Pin It on Pinterest