Het is erg belangrijk dat jij kunt genieten van een woning die jou ontspannen maakt. Om dit voor elkaar te krijgen is het erg belangrijk dat je design op een goede wijze vormgegeven is, we bedoelen dan dat het zo minimalistisch mogelijk moet zijn. Een minimalistisch interieur heeft namelijk de eigenschap een bepaalde rust en lichtheid uit te stralen. Zo wordt het een stuk gemakkelijker om te ontspannen in jouw interieur. Lees snel met ons verder wat je allemaal kan doen in huis om zo’n mooi minimalistisch interieur te realiseren.

Kies voor een gietvloer 

De basis van een mooi interieur dat met minimalistische lichtheid zorgt voor een ontspannen sfeer is volgens veel mensen de gietvloer. Het is een vloer die ontstaan is in de industriële sector, maar heeft de laatste jaren bijzonder aan populariteit gewonnen in de residentiële context van onze woning. Je ziet de vloer overigens ook vaak in musea, bijvoorbeeld in musea voor moderne kunst. De vloer zorgt voor een bepaalde moderne fabrieksesthetiek die heel erg populair is tegenwoordig, omdat de industriële stijl tegenwoordig heel erg populair is. De vloer is egaal en minimalistisch, daarom straalt deze een bepaalde rust uit en is hij een goede basis voor de rest van het minimalistische interieur.

Kies voor eenvoudige vormen 

Het is erg belangrijk om in een interieurobjecten en meubels met eenvoudige vormen te kiezen. Denk dan aan minimalistische meubels van de industriële of Scandinavische stijlen die tegenwoordig erg in zijn. Het zijn stijlen waarbij de meubels maar weinig ornamenten hebben en vaak een slanke, strakke vorm. Een beetje zoals meubels uit een fabriek of iets dergelijks.

In een minimalistisch interieur zie je ook vaak dat er veel ruimte of leegte te zien is. Zo zou je bijvoorbeeld een kast kunnen hebben waar maar weinig prullaria in te zien is, of een keuken die superstrak is en waar enkel een paar kastjes te zien zijn en verder helemaal niets op het aanrecht staat. Hoe minder prullaria of ´rommel´ er in een interieur te zien is, destemeer leegte en rust het uitstraalt. 

Pin It on Pinterest