In onze tijd is het voor veel mensen behoorlijk jagen en vliegen. Wat bedoelen dat ze doelen nastreven en een bijzonder volle agenda hebben. Dan kan het wel eens gebeuren dat ontspanning erbij in schiet. Hoe fijn is het dan om de tuin te hebben waar je wel die ontspanning kunt vinden. In een zentuin is dat meer dan mogelijk. We gaan je in deze tekst vertellen hoe je een dergelijke tuin kunt inrichten dus lees rustige en relaxt verder. 

De basis van een zentuin 

Zoals bij elk ontwerp begint de zentuin  aan de tekentafel. Je kunt dit zelf doen of een expert het laten doen. Maak een schets van hoe jij wilt dat de zentuin eruit komt te zien. Wanneer jij er nog niet helemaal over uit bent hoe een dergelijke tuin eruit zou moeten zien, dan kun je online rondkijken naar de verschillende voorbeelden hiervan zijn. Daarnaast kun je gebruik maken van een techniek om je gedachten meer visueel te maken. Maak voor het laatste gebruik van een moodboard. Hierop plak je alles wat je gezien hebt en wat volgens jou de moeite waard is. Zo krijg je al snel een idee voor de concrete uitwerking van je tuin. 

Welke elementen passen goed in de zentuin? 

De zogenaamde vlonderplanken maken in vele gevallen deel uit van een zentuin. Het zijn duurzame planken waar je een tuinset op kunt zetten. Dit is dus eigenlijk een terras van hout. Materiaal hout past erg goed in de zentuin. Dat laatste is het geval omdat er in deze tuin heel veel gebruik wordt gemaakt van specifieke materialen. Je moet dan denken aan bamboe, grind, natuursteen en beton. Zo zie je bijvoorbeeld lantaarns, die specifieke Japanse, gemaakt van beton. Ook boeddhabeelden worden heel vaak gemaakt van beton. Deze objecten gaan lang mee waardoor je er veel plezier van hebt. 

Natuurlijk mag er in de zentuin geen vijver ontbreken. De specifieke koikarpers zijn natuurlijk ook huisvriend als het gaat over deze tuin. 

We raden je zeker aan om voorbeelden online over dit type tuin op te zoeken. Lees ook de andere blogs op onze site waarmee we je zeker inspireren.

Pin It on Pinterest